Porvoossa järjestettävässä tapahtumassa pureudutaan reformoidun opin ytimeen

Mitä yhteistä on Lutherin taistelulla Erasmuksen kanssa, ja marraskuisessa Porvoossa vuonna 2021? Molemmissa palataan kysymään tärkeää peruskysymystä kristityn elämän pohjalle: kuka on uskon alkaja ja täydelliseksi tekijä? ”Armosta te olette pelastettuja uskon kautta – Mitä on reformoitu teologia?” -tapahtuma kokoaa kristittyjä lauantaina 20.11.2021 Porvoon Hamarin työväentalolle käsittelemään syviä uskon totuuksia, ammentaen vastaukset Raamatusta.

Tapahtuman takaa löytyy porvoolainen Jim Hakola, joka haluaa tarjota terveen foorumin tutustua reformoituun teologiaan. – Uskoisin, että monilla on useita vaikeitakin kysymyksiä ja epäilyjä liittyen reformoituun teologiaan, alkaen vaikkapa Jumalan ennaltavalinnasta ja miten se selittyy Raamatulla, niin ettei ole ristiriidassa muiden Raamatun totuuksien kanssa, Hakola kertoo.

Viime vuosina reformoitu teologia on nostanut Suomessa päätään, ja saanut yhä useammat kirjoittamaan ja pohtimaan näitä teemoja. Valitettavasti kuitenkin julkisessa keskustelussa Suomessa lähes poikkeuksetta tilaa saavat vain ne, jotka eivät ole itse reformoituja – ja tämä johtaa jatkuvaan väärinymmärrykseen. Tapahtumaan tulevat opettamaan aiheesta Jyväskylän reformoidun baptistiseurakunnan REBAn pastori ja Agricola Instituutin vararehtori, Mikko Sivonen, sekä Tampereen Armon Baptistiseurakunnan pastori Miska Wilhelmsson.

Jim Hakolan mukaan tapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ei tarvitse olla reformoitu osallistuakseen, riittää, että on halukas tutustumaan näihin Raamatun totuuksiin, jotka ovat kirvoittaneet kristikunnassa keskustelua jo vuosituhansien ajan. Tämän lisäksi koko päivän tapahtumaan sisältyy yhdessä oloa, lounas ja kahvit, sekä yhteinen Laulakaa sydämestänne Herralle -osuus.

– Päivän aikana voi kirjoittaa kysymyksiä tai tietenkin miettiä niitä myös ennakkoon, joihin sitten pyrimme antamaan vastauksia päivän päättävässä Q&A -osiossa. Moni saa varmaan vastauksia jo Mikon ja Miskan osuuksissa päivällä, Jim ohjeistaa.

Koko päivän kestävä tilaisuus maksaa kokonaisuudessaan vain 20,-, ja ilmoittautumiset tulevat Jim Hakolalle (jim.hakola@gmail.com) 12.11.2021 mennessä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Tampereen Armon Baptistiseurakunnan, Jyväskylän REBA:n sekä Espoon Kotikirkon kanssa. Tapahtuman missio on selkeä. Reformoidun teologian herättämän yleisen mielenkiinnon lisäksi Hakola haluaa nähdä Jumalan suurenevan kristittyjen elämässä.

– Tapahtuman tavoitteena on, että sieltä lähtiessä meillä kaikilla on suurempi ymmärrys Jumalan armosta, Hänen pyhyydestään ja suvereeniudestaan. Mitä enemmän ymmärrämme tätä, sitä enemmän iloitsemme Hänestä ja pelastuksesta joka meillä on Jeesuksessa!