Five Solas konferenssi keräsi ensikertalaisia Jumalan kunniaksi

Tämän vuoden Five Solas -konferenssi järjestettiin heinäkuun viimeisellä viikolla tuttuun tapaan Uudenkaarlepyyn kauniissa KREDU:n (Kristliga Folkhögskolan i Nykarleby) kansanopistossa. Kaikki leirikeskuksen yöpymistilat olivat täynnä, ja osa konferenssivieraista yöpyivät muuallakin.

Justin Peters opetti aiheesta Soli Deo Gloria (kunnia yksin Jumalalle)

”Tulevaisuuden tiloja täytyy alkaa suunnitella, sillä kahtena vuotena ollut niin täyttä” toteaa Sara McCarthan, konferenssin järjestäjäseurakunnan Agape International Baptist seurakunnan pastorin, Kylen, vaimo. Reformoitu liike kasvaa tasaisesti, ja se näkyy paitsi paikallisseurakuntien kasvuna, myös uusina ihmisinä, joita saapui konferenssiin ympäri Suomen pitkien matkojenkin takaa.

Maria Itkonen ja Sanni Lehtonen

Yksi ensikertalainen oli Sanni Lehtonen, joka nautti tunnelmasta ja opetuksista. ”Ollut tosi miellyttävää, ja ihana huomata kuinka seurakunta on perhe ja yksi ja sama ruumis. Ollaan kaikki saman ruumiin jäseniä” hän toteaa. HeartCry -lähetysjärjestön uutiskirjeen kautta konferenssista tiedon saanut Lehtonen toi mukanaan ystävänsä Marika Itkosen, joka jakaa samaa hengellistä kasvuprosessia ystävänsä kanssa. ”Tykkäsin tosi paljon tosta puheesta, jossa varoiteltiin vääristä opetuksista. Oli kiva saada työkaluja, kun itselläkin on uskovia ystäviä, jotka kuuntelevat Hillsongin ja Bethelin musiikkia, ja sain vinkkejä, että miten voisi heille avata rakkaudellisesti ja jämptisti, että se ei ehkä oo ihan hyvästä” Itkonen toteaa.

Konferenssin pääpuhuja Justin Peters

Tämän vuoden pääpuhujana oli ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva amerikkalainen Justin Peters. ”Clouds Without Water” (Vedettömiä pilviä) -puhesarjastaan tunnettu Peters on jumaluusopin ja teologian maisteri Southern Baptist Theological Seminarysta ja hän on naimisissa vaimonsa Kathyn kanssa. Petersin luennot käsittelivät vuoden teemaa ”Soli Deo Gloria” (Yksin Jumalan kunniaksi) erilaisista näkökulmista. Lauantaiaamuna kuultiin myös luento, jossa käytiin läpi väärien oppien vaaroja hyvin käytännön läheisesti. Konferenssin päätösjumalanpalveluksessa Peters puhui koskettavasti, muistuttaen että pelastus on todella lahja, jonka Jumala antaa valituille oman nimensä kunnian tähden. Petersin sydän evankeliumia kohtaan näkyi kirkkaasti, kun hän päätti puheensa jakamalla evankeliumin Jumalaa ylistettävästi.

Kesäinen tunnelma Uudessakaarlebyyssä

Konferenssi siis täytti tarkoituksensa tänäkin vuonna. Tunnelma oli kotoisa, ruoka oli hyvää ja väkeä riitti lähes 120 kävijän verran, juuri niin paljon kun tilaan vain voitiin ihmisiä ottaa. Mutta ensi vuosi mietityttää järjestäjiä. Tapahtuma haluttaisiin säilyttää perheenomaisena, mutta toisaalta ketään ei haluta estää tulemastakaan. Järjestäjät haastavatkin kaikkia konferenssin ystäviä rukoilemaan ensi vuoden suunnittelun ja käytännön järjestelyiden puolesta. Ja vaikka konferenssi on taas vuodeksi taputeltu, meidän kristittyjen vaellus jatkuu. Konferenssin luentojen innoittamana jatkamme arkeamme eläen jokaisen hetkemme Yksin Jumalan kunniaksi. Siinä on ihmiselle elämän mittainen tehtävä. Soli Deo Gloria!

”Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi.”1. Kor. 10:31

Pastori Kyle McCartan ojentamassa Justin Petersille lahjaksi laadukkaan suomalaisen puukon

Kuuntelen konferenssin luennot Agape International Baptist Churchin YouTube-kanavalta: