Syksyn Reformaatiopäivät kokoavat kristittyjä Pyhän Hengen työn äärelle

Kristikunnassa on tänään tuskin enemmän puhuttua teemaa, kun Pyhän Hengen työ. Mutta vaikka Pyhästä Hengestä paljon puhutaan, ja Hänen nimiinsä liitetään jos jonkinlaista asiaa, monilla on vaikeuksia hahmottaa, että kuka Raamatun mukaan kolmiyhteisen Jumalan kolmas persoona todella on, ja miten ihminen voi saada tämän Pyhän Hengen? Entä miten Pyhän Hengen työ näkyy ihmisissä ja maailmassa? Näihin kysymyksiin ja paljon enemmänkin vastataan Porvoon Reformaatiopäivillä 30.9.-1.10.2022.

Aikaisemmista tapahtumista poiketen Reformaatiopäivät ovat tällä kertaa kaksipäiväiset, ja alkavat jo perjantai-iltana ensimmäisellä luennolla klo 19:00, ja päättyvät iltapalaan. ”Tapahtuma on monelta osin hyvin samanlainen kuin kaksi aiempaa, uutena on tapahtuman alkaminen jo perjantaina yhdellä opetussessiolla ja yhteisellä illanvietolla. Eli parannusta aikaisempaan on, enemmän Jumalan Sanaa ja yhdessäoloa!” tapahtuman puuhamies Jim Hakola iloitsee.

Ensimmäisen Reformaatiopäivän aihe oli: Mitä on Reformoitu teologia? (katso videot)

Tilaisuuden kantavana ajatuksena on Paavalin käsky Timoteukselle: pidä huolta lukemisesta, kehottamisesta ja opettamisesta. Järjestäjien rukouksena onkin, että tapahtumasta saisi vahvaa ja kestävää Sanan opetusta, mutta myös tärkeänä osana on saada kokea kristittyjen yhteyttä. Kun kysymys kääntyy hedelmään, jota järjestäjät toivovat tilaisuudelta, Hakola vastaa Raamatun paikalla: ”Rukoilen myös, että teidän rakkautenne kasvaisi ja tieto ja kaikenlainen ymmärrys lisääntyisi, niin että voisitte tutkia, mikä on parasta, ja olisitte puhtaita ja moitteettomia Kristuksen päivään saakka, täynnä vanhurskauden hedelmää, jonka Jeesus Kristus saa aikaan Jumalan kunniaksi ja ylistykseksi.” Fil.1:9-11

Tapahtumassa puhujina ovat tänä syksynä tuttuun tapaan Mikko Sivonen (Jyväskylän REBA), Miska Wilhelmsson (Tampereen Armon Baptistiseurakunta), Tommi Matikka (Espoon Kotikirkko) sekä uutena lisäyksenä puhujakavalkadiin Eelis Halmemies (Jyväskylän REBA).

Viime Reformaatiopäivän aihe oli: Kristuksen seurakunta (katso videot)

”Nyt siis kannattaa, jos mahdollista, ottaa hiukan vapaata ja tulla ihailemaan Porvoota jo aiemmin perjantaina. Nähtävää ja koettavaa täällä löytyy aika paljon tapahtuman lisäksikin” Hakola kertoo. Syksyinen Porvoo tarjoaa kaunista maisemaa ja historiallista miljöötä vierailijoille, ja Porvoosta löytyy monenlaisia yöpymismahdollisuuksia molempiin päiviin osallistuville:

https://www.motelli-online.fi/
https://www.runohotel.com/
https://www.seurahovi.fi/
https://sparre.fi/
https://www.easystay.fi/
https://www.haikko.fi/

Hamarin työväentalolla (Hamarintie 22, Porvoo) järjestettävä tapahtuma sisältää luentojen lisäksi ruokailut, kahvitukset sekä laululehtisen. Perjantai – lauantai hinta on 25,-, pelkästään lauantaihin saapuville 22,-. Tapahtuma päättyy jälleen Kysymyksiä ja vastauksia -osioon, johon voi laittaa kysymyksiä joko etukäteen mailitse Jim Hakolalle, tai sitten tapahtuman aikana paperilla tai viesteinä. Kysymykset tulee kuitenkin toimittaa ennen Kysymyksiä ja vastauksia -session alkua. Ilmoittautumiset tapahtumaan 23.9. mennessä osoitteeseen jim.hakola@gmail.com