Jumala on puhunut

Jumala on puhunut. Maailmankaikkeuden Luoja – Hän joka pitää universumia kämmenellään – on ilmoittanut itsensä ihmisille, niille jotka ovat luotu Hänen kuvakseen mutta ovat kapinoineet Häntä vastaan. Joskus meidän on hyvä pysähtyä miettimään, sillä asia on liian suuri ja mahtava, että voisimme vain ohimennen sisäistää tämän totuuden. Jumala on puhunut, ja Hän kutsuu nyt kaikkia ihmisiä kääntymään:

“…nyt hän [Jumala] tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.” (Apostolien teot 17:30b)

Jotkut ihmiset ajattelevat, että kylläpäs kristityt ovatkin ylpeätä porukkaa kun kuvittelevat tietävänsä mitä Jumala ajattelee! Totta on, että jos joku luulee omalla viisaudellaan ja nokkeluudellaan löytävänsä Jumalan tuntemisen, niin on hän todella ylpeä ja pahasti harhassa. Muttä tämä ei ole sitä mitä todellinen kristitty uskoo, sillä syy miksi hän tuntee Jumalan ei ole hänestä itsestä kiinni tai hänen omasta viisaudestaan, vaan yksinkertaisesti siitä, että Jumala itse on tehnyt itsensä tunnettavaksi ja ymmärrettäväksi, ja kristitty luottaa tähän ilmoitukseen. Kristitty tuntee Jumalan vain ja ainoastaan Jumalan armosta, koska Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa ja avannut uskovan silmät näkemään tämän totuuden ja luottamaan siihen.

“Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.” (2 Pietari 1:20-22)

“Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään.” (2 Timoteus 3:16)